Агнешко или ярешко по тази рецепта става невероятно вкусно,сочно и ароматно!
Продукти:
1,5-2кг агнешка плешка заедно с ребрената част
глава чесън
морков
няколко стръка зелен лук
джоджен
червен и черен пипер
сол
няколко лозови пръчки
краве масло
Месото се измива и подсушава добре.Отделят се ребрата и се нарязват на порции.Приготвената плешка и ребрата се натриват със сол,червен и черен пипер.
Моркова и чесъна се режат на тънки жулиени. С остър нож се правят прорези в месото така,че да могат да се пъхнат парченце морков и чесънче.
Така шпикованата плешка се поставя в тава върху кръстосани лозови
пръчки,наоколо се нареждат ребрата.Залива се с разтопеното масло и чаша
гореща вода и се завива с фолио.
Пече се при 150С около 2,5 часа.
Накрая на печенето се разгъва фолиото,добавя се нарязания зелен лук и наситнения джоджен и се допича до красива коричка.
Месото се получава много нежно,ароматно и вкусно!
Тази рецепта е една от публикуваните ми в новата книга "Традиционна българска кухня",на издателство "Софтпрес",издадена с подкрепата на Блоговодител и с участието на кулинарни блогери!Благодаря на "Софтпрес" и Блоговодител!
3 коментара:
ооо страхотно изглежда,а и само предполагам колко е ароматно и вкусно
весели празници и хубав следобед
Поздравления за всичко , което правиш!!!!Следя с интерес и съм впечатлена!
Успех!
Много табиетлийска рецепта!.. Поздравления! И благодаря за добрите думи.
Илиян от Блоговодител
Публикуване на коментар