Продукти:
400гр.брашно
250гр.масло или маргарин
3-4с.л.какао
100гр.захар
Пълнеж:
4яйца
150гр.захар
100мл заквасена сметана или кисело мляко
500гр.извара
ванилия
2с.л.брашно
*Брашното,захарта,какаото и маслото се претриват(най-добре с ръце)да станат на трохи.
*Яйцата и захарта се разбиват с миксер на пяна,добавя се изварата,заквасената сметана,ванилията и брашното.
*В разкопчаваща се форма,намазана леко с масло се изсипват половината от какаовите трохи,отгоре се излива яйчено-изварената смес,заравнява се и отгоре равномерно се посипва с останалите трохи.
*Сладкиша се пече при Т 180С 40-50мин.,като се поставя в загрята фурна.Оставя се да се охлади напълно и тогава се разрязва.
Изпробвано и споделено:
От Йордан Илиев - Данчо!
16 коментара:
Изглежда много апетитно! Записвам си рецептата в тефтера (електронния де... кога ли ще изгърмя с него и аз с моя мързел..) :)))
Много лек и бърз сладкиш!Благодаря за рецептата:)
Бени,и моите рецепти са в електронния ... :))
Кате,и аз благодаря за интереса към моите рецепти!
Хубава и усмихната вечер,момичета!
Много интересна рецепта :) Имам въпрос - във форма с какъв диаметър се прави? Хубава вечер!
Благодаря,Габи!Формата ми е 24см ,разкопчаваща се.
Хубав и слънчев ден!
Веси, страхотно изглежда този сладкиш!
Щях да питам за големината на формата, но ти весе си отговорила на Габи.
А името му е много интересно и звучно :)
Поздрави и .... лека нощ вече:)
Благодаря,Пепи!
Спокойна нощ и на теб и усмихнато утре!
Веси, този сладкиш изглежда много апетитен! Прекрасен е!
Когато имаш възможност посети моето местенце, защото съм ти приготвила награда:)))
Поздрави!
Благодаря ти,Танче!
Сега ще намина към теб,много приятна изненада!
Веси, изглежда страхотно сладкишчето и като се има в предвид, че много харесваме всякакви сладкиши с извара този също ще го опитаме!
Благодаря ти за рецептата!
Здравейте!Тази рецепта е страхотна.Искам само да питам каква извара сте ползвали?
В повечето случаи ползвам насипна, безсолна извара.
Не се получи. Горчив и солено използвах безсолна извара къде бъркам. Може би захарта е малко
Чак горчив?
А от къде е дошъл соления вкус, след като е безсолна изварата? За нашия вкус захарта е достатъчно, но ако решите може да я увеличите...
Такива сладкиши много обичаме! Прекрасен е!
Може ли да заменим изварата с маскарпоне?
Публикуване на коментар