Опитвали ли сте млечните продукти на Olympus? Аз, признавам си честно, не бях. Дали защото не са попадали пред погледа ми по рафтовете в супермаркетите или защото никой не ми ги е препоръчал ... не знам. До миналата седмица, когато в дома ни се "изсипа" цяла торба от това разкошество - краве, козе и овче сирене, кашкавал, извара, нискомаслено и пълномаслено цедено мляко, прясно мляко ... О, да! Смело мога да кажа, че това са качествени, истински и много вкусни продукти! С голямо удоволствие им се насладихме!
Заедно с всички тези вкусотии към мен бе отправена покана да стана посланик на кампанията „Малката черна престилка“, която си е поставила за цел да вдъхнови съвременните заети жени да приготвят храната у дома с удоволствие, бързо и забавно! С голямо желание сложих малката черна престилка и приготвих за вас леко, здравословно и вкусно ястие!
Продукти:
3-4 малки тиквички
1 кофичка извара Olympus
2 яйца
2-3с.л. галета
зехтин
за соса:
1/2 кофичка нискомаслено цедено мляко Olympus
2-3 скилидки чесън
връзка пресен копър
сол
Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги на парчета по 5-6см. С прибор за почистване на пиперки изрежете сърцевината на всяко парче. Посолете, намажете ги с малко зехтин и наредете изправени като пънчета в намаслена тавичка. Изрезките също посолете, оваляйте в галета и наредете отстрани. Запечете на 200С с вентилатор за 15-20мин. През това време пригответе крема - разбъркайте изварата и яйцата, посолете на вкус. За по-лесно пълнене на тиквичките поставете крема в еднократен пош или здрав плик. Отрежете връхчето и напълнете с крем леко запечените "пънчета". Върнете тавата във фурната и допечете още 10-15мин.
За соса разбъркайте цеденото мляко с пресован чесън и ситно нарязан копър. Посолете на вкус.
Сервирайте тиквичките топли, гарнирани с пикантния сос!
Добър апетит!
4 коментара:
Много готина джаджа си имаш за издълбаване ;) Чудесна рецепта!
Снощи ги правих и половинът омете сума ти тиквички, а сосът му беше малко :))) Благодаря за рецептата!
Много се радвам, че са ви харесали! :)
Изглежда много вкусно и оригинално :)
Публикуване на коментар