Много лесен, вкусен и ароматен кекс! Рецептата е от старите тефтери!
Продукти:
3яйца
1,5ч.ч.захар
3/4ч.ч.олио
2ч.ч.брашно
2ч.ч.настъргани
ябълки
1/2ч.ч.счукани орехи
1/2ч.ч.овесени ядки
1 бакпулвер
1ч.л.канела
Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се на тънка струйка олиото и
половината брашно с бакпулвера. Прибавят се ябълките, орехите, канелата и овесените ядки. Накрая се добавя останалото брашно и внимателно се
разбърква. Тестото се излива в намазнена и поръсена с брашно правоъгълна тавичка(25х35). Пече се на
180С в предварително загрята фурна до суха клечка. Горещ, кексът се посипва с пудра захар и след като изстине се нарязва на пастички.
Да ви е сладичко!
15 коментара:
Много обичам този кекс! Вкусен и ароматен!
Веси, чудесно си го поднесла!
Поздрави и хубав неделен ден!
La manzana tiene que darle un sabor espectacular, tiene una pinta deliciosa. Besicos
Вкусно, лесно, здравословно! Поздрави и хубава неделя, Веси!
Тук ще се наредя за няколко парчета, защото ябълковите сладкиши са ми слабост! Като добавим и това, че има и овесени ядки, още повече ми се прииска да го опитам!
Поздравления за хубавото кексче :)
Чуден!!!Този кекс е единица мярка за вкусотия на съпруга ми.Не отказва други десерти, но го цени като класика.
Поздрави и хубава неделя!
Това кексче е от любимите рецепти - бързи, лесни и вкусни :) Слънчеви поздрави!
Много ми допада тази комбинация на ябълки и овесени ядки, ароматна и здравословна прегръдка!
Правя го втори път,сега се пече,много е хубав. сложих и шоколадови чипчета. Поздрави от Канада :)
Веси, с удоволствие следя блога ти и честичко приготвям вкъщи разкошни вкусотии по твоите рецепти! Ето сега и този ябълков кекс направих и мога да кажа, че е прекрасен - така ароматен, сочен и вкусен! Благодаря ти, Веси!
Здравейте, искам да попитам яйцата трябва ли да се разбиват с миксер до побеляване?
Да, за този кекс яйцата се разбиват до побеляване.
Благодаря много!
Колко време отнема все пак печенето 30мин?
В печка Раховец - 28 мин. и 30 сек. Във фурна с вентилатор - 26мин. :) ))
Шегувам се! Всяка фурна пече по различен начин, всяка форма за кекс пропуска топлината по различен начин, няма как да се каже точно колко време ще отнеме печенето. Проба с клечка за зъби. Успех!
Овесените ядки финни ли трябва да бъдат?
Публикуване на коментар