вторник, 30 август 2011 г.

Замразени малини за украса

   Представям ви начин за замразяване и съхранение на дребни,нежни плодове - малини,ягоди,къпини,черници,които после могат да се ползват за украса на сладкиши.Замразени по този начин, запазват по-добре формата си и не се разкашкват толкова при последващо размразяване.
   Малините се измиват внимателно и се оставят на кухненска хартия да се подсушат.Насипват се в плоска чиния или поднос,на един ред.Поставят се във фризера за 2 часа.
   Замръзналите малинки се насипват в кутийки или найлонови пликове,аз предпочитам плик,заема ми по-малко място.От плика,с помощта на сламка се издърпва въздуха и се завързват.
   Готовите пакетчета се прибират във фризера за съхранение.


2 коментара:

traiana каза...

Чудесен начин и аз го използвам! Посипвам и малко захар, за да не киселеят.

fedora каза...

Това с издърпването на въздуха не го знаех! Благодаря ти, ще се възползвам. Благадаря за съветите :)
Хубава вечер!