Продукти:
2 парчета свински гърди(около 1,5кг)
прясно смлян черен пипер
2-3скилидки чесън
2 дафинови листа
едра сол
канап
Подберете две хубави,не много мазни флаши гърди,по възможност с еднакъв размер.Ако месото ви е с ребра,се правят разрези,надлъжно по костта и ребрата се изваждат.
От към вътрешната(коремна) част се правят недълбоки разрези,по късата страна.Цялото месо се натрива с едра сол и чер пипер,в надрезите се подпъхват парченца дафинов лист и счукан чесън.Двете парчета месо се захлупват,така,че разрезите да останат отвътре и се превързват стегнато с канап.Оставя се в хладилник за 2 часа.
Пече се на покрита с хартия тава,без никаква течност,отначало на 200С,след 10 мин. фурната се намалява на 160С.Печенето продължава два часа.След като поизстине малко се освобождава от канапа и се нарязва на порции.
Като изстине напълно е много подходящо за сандвичи,може да се нареже на тънки филийки.
4 коментара:
Ох, това изглежда супер апетитно! Направо е неустоимо...
:))),радвам се,че ти харесва,Илианка,и ние много го тачим това месце ...
много апетитно!
поздрави и хубава вечер
Много добре изглежда.Моят съпруг ще го оцени по достойнство!Поздрави, Веси!
Публикуване на коментар