Продукти:
1 купа сварен нахут
1ч.ч. грах
1ч.ч. царевица
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
връзка магданоз
сол и кимион
за соса:
1 връзка репички
1 стрък зелен чесън
400г кисело мляко
сол
Страници
▼
петък, 23 юни 2017 г.
неделя, 18 юни 2017 г.
Патладжан със сос Чимичури
Много вкусен вариант на любимия патладжан на скара!
Продукти:
3-4 патладжана
1 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
1/2ч.л. сухо чули или сладка суха чушка(препечена и натрошена)
сокът от 1 лимон
1ч.л. сол
100мл зехтин
2-3 щипки кимион на зърна
събота, 27 май 2017 г.
Домашен сметанов сладолед
Изключително лесен за приготвяне домашен сладолед, с безброй комбинации като вкус и аромат!
Базови продукти:
1 кутийка(397г) подсладено кондензирано мляко
400-500мл неподсладена течна сметана
250-300г плодово пюре(банан, ягоди, киви, праскови, кайсии ...)
добавки по избор - шоколад, орехи, лешници, бадеми, захаросани плодове или отцедени от сладко, и т.н.
Този сладолед на снимките е бананов с парченца шоколад.
Базови продукти:
1 кутийка(397г) подсладено кондензирано мляко
400-500мл неподсладена течна сметана
250-300г плодово пюре(банан, ягоди, киви, праскови, кайсии ...)
добавки по избор - шоколад, орехи, лешници, бадеми, захаросани плодове или отцедени от сладко, и т.н.
Този сладолед на снимките е бананов с парченца шоколад.
събота, 1 април 2017 г.
Шарен козунак
Продукти:
3 яйца(1 белтък за намазване)
160мл прясно мляко
21г прясна мая(7г суха)
150г захар
100мл разтопена мазнина(краве масло, св. мас, олио)
500-550г бяло брашно
настъргана портокалова кора
ванилия
100г шоколад
едра захар за поръсване
3 яйца(1 белтък за намазване)
160мл прясно мляко
21г прясна мая(7г суха)
150г захар
100мл разтопена мазнина(краве масло, св. мас, олио)
500-550г бяло брашно
настъргана портокалова кора
ванилия
100г шоколад
едра захар за поръсване
понеделник, 20 март 2017 г.
Козунак от "нощно" тесто
Продукти:
3 яйца
160г захар
20г прясна мая
200мл прясно мляко
500-550г бяло силно брашно
кората от 1 лимон
ванилия
щипка сол
60г краве масло
60мл олио
шоколад, локум, мармалад
1 белтък за намазване
едра захар за поръсване
3 яйца
160г захар
20г прясна мая
200мл прясно мляко
500-550г бяло силно брашно
кората от 1 лимон
ванилия
щипка сол
60г краве масло
60мл олио
шоколад, локум, мармалад
1 белтък за намазване
едра захар за поръсване
понеделник, 6 февруари 2017 г.
Пенне ригате със запечени зеленчуци
Когато от Кикоман и Барила ми предложиха да се включа в новото им предизвикателство за блогери, с удоволствие приех - обичам да готвя паста във всякакви вариации, а соевият сос Кикоман присъства редовно като съставка на трапезата ни.
За това ястие са ви необходими зеленчуци, които лесно могат да се намерят зимата - моркови, лук, пащърнак, целина. Запечени в зехтин, със соев сос и мащерка, те придават особена сладост на ястието. Ето и рецептата за 4-5 порции:
За това ястие са ви необходими зеленчуци, които лесно могат да се намерят зимата - моркови, лук, пащърнак, целина. Запечени в зехтин, със соев сос и мащерка, те придават особена сладост на ястието. Ето и рецептата за 4-5 порции: