Страници

петък, 23 юни 2017 г.

Зеленчукови кюфтенца с нахут

Продукти:
1 купа сварен нахут
1ч.ч. грах
1ч.ч. царевица
1 зелена пиперка
1 червена пиперка
връзка магданоз
сол и кимион

за соса:
1 връзка репички
1 стрък зелен чесън
400г кисело мляко
сол


   Отцеденият нахут се смила в блендер. Към него се добавят грах, царевица, нарязани на дребно пиперки и магданоз. Сместа се посолява на вкус, подправя се със смлян кимион и се омесва добре. С намокрени ръце се оформят малки кюфтенца с големина на орех, които се изпържват до златисто.
   Сосът се приготвя като почистените репички и стрък чесън се пасират. Добавя се кисело мляко и сол на вкус.
   Зеленчуковите кюфтенца се сервират топли с млечен сос!
   Добър апетит!


3 коментара:

  1. Много апетитни зеленчукови кюфтенца Веси, поднесени стилно и елегантно със сос с репички.Ще ги изпробвам, но запечени във фурната.Чудесни и много вкусни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,защо не качвате рецепти.Като чета са страхотни.

    ОтговорИзтриване
  3. Много полезна публикация, открих я в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук

    ОтговорИзтриване