Страници

понеделник, 6 февруари 2017 г.

Пенне ригате със запечени зеленчуци

   Когато от Кикоман и Барила ми предложиха да се включа в новото им предизвикателство за блогери, с удоволствие приех - обичам да готвя паста във всякакви вариации, а соевият сос Кикоман присъства редовно като съставка на трапезата ни.
   За това ястие са ви необходими  зеленчуци, които лесно могат да се намерят зимата - моркови, лук, пащърнак, целина. Запечени в зехтин, със соев сос и мащерка, те придават особена сладост на ястието. Ето и рецептата за 4-5 порции:


500г Пенне ригате(Барила)
2-3 моркова
корен пащърнак
глава целина
3-4 главички воден лук
3-4с.л. зехтин
2с.л. соев сос Кикоман
суха мащерка
настърган пармезан


   Нарежете кореноплодите на пръчици, лука на четвъртинки. Полейте ги със зехтин и соев сос, поръсете с мащерка и малко сол на вкус. Налейте половин чаша вода в тавичката и я покрийте с алуминиево фолио. Запечете зеленчуците на 200С за около 30-35мин.
   Сварете пастата в подсолена вода според указанията на опаковката. Отцедете я. Добавете запечените зеленчуци, заедно с образувалия се сос и разбъркайте. Сервирайте порциите Пенне ригате, обилно поръсени с настърган пармезан.
   Добър апетит!

1 коментар: