Страници

неделя, 18 юни 2017 г.

Патладжан със сос Чимичури

Много вкусен вариант на любимия патладжан на скара! 

Продукти:
3-4 патладжана
1 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
1/2ч.л. сухо чули или сладка суха чушка(препечена и натрошена)
сокът от 1 лимон
1ч.л. сол
100мл зехтин
2-3 щипки кимион на зърна

   Магданозът се нарязва на ситно, добавя се пресования чесън, чилито, лимоновия сок, солта и зехтина. Кимионът се препича леко на сух тиган и се счуква. Добавя се в соса и всичко се разбърква много добре.
   Патладжанът се нарязва на тънки филийки и се осолява. Оставя се да се отдели горчивият сок, измива се и се подсушава. Всяка филийка се изпича на скара или грил тиган и се намазва обилно със сос. Патладжанът се оставя да изстине напълно и да се овкуси. Много е подходящ за сервиране като салата, гарнитура и даже като самостоятелно леко ястие.
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар