Това по-скоро е меден сладкиш,не прилича много на халва,но така е записан в старите ми тефтери и затова така го копирам и тук.Получава се с плътна,орехова текстура и чудесен меден аромат.
Продукти:
2 1/2 ч.ч. брашно
1/2ч.ч. пшеничен грис
1п. бакпулвер
1ч.л. канела
1/2ч.ч. захар
1/2ч.ч. нарязани или счукани орехи
щипка сол
2/3ч.ч. олио
1/2ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1с.л. мед
Сироп:
1ч.ч.мед
1/2ч.ч. вода
В купа се отмерват сухите продукти и се размесват добре.
Отделно се разбъркват течните съставки,като се разбиват леко с вилица.
Смесват се и полученото меко тесто се разстила във форма 20х30см.
Пече се около 30 мин. при 180С.
Сиропът се кипва и се излива върху топлия сладкиш.
След охлаждане се нарязва на фигурки по желание.
Веси,много любопитно звучи това, което представяш. Ще направя половин доза,да опитаме.
ОтговорИзтриванеСпорна нова седмица!
Нора
Веси, много интересен десерт, заинтригува ме и ще го приготвя при първия удобен случай!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица!
Много интересен сладкиш. Ще го пробвам още тези дни,особено като се сиропира.
ОтговорИзтриванеПробвайте и пишете,момичета,дали ви е харесал.Ние обичаме всичко медено/орехово!
ОтговорИзтриванеХубава,спокойна и усмихната вечер!