Страници

неделя, 30 октомври 2011 г.

МЕДЕНА ХАЛВА

    Това по-скоро е меден сладкиш,не прилича много на халва,но така е записан в старите ми тефтери и затова така го копирам и тук.Получава се с плътна,орехова текстура и чудесен меден аромат.
Продукти:
2 1/2 ч.ч. брашно
1/2ч.ч. пшеничен грис
1п. бакпулвер
1ч.л. канела
1/2ч.ч. захар
1/2ч.ч. нарязани или счукани орехи
щипка сол

2/3ч.ч. олио
1/2ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1с.л. мед

Сироп:
1ч.ч.мед
1/2ч.ч. вода

В купа се отмерват сухите продукти и се размесват добре.
Отделно се разбъркват течните съставки,като се разбиват леко с вилица.
Смесват се и полученото меко тесто се разстила във форма 20х30см.
Пече се около 30 мин. при 180С.
Сиропът се кипва и се излива върху топлия сладкиш.
След охлаждане се нарязва на фигурки по желание.

4 коментара:

  1. Веси,много любопитно звучи това, което представяш. Ще направя половин доза,да опитаме.
    Спорна нова седмица!
    Нора

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, много интересен десерт, заинтригува ме и ще го приготвя при първия удобен случай!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересен сладкиш. Ще го пробвам още тези дни,особено като се сиропира.

    ОтговорИзтриване
  4. Пробвайте и пишете,момичета,дали ви е харесал.Ние обичаме всичко медено/орехово!

    Хубава,спокойна и усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване