Страници

вторник, 24 май 2016 г.

Ягодов чийзкейк без печене


Продукти:
1оп. чаени бисквити
50-60г краве масло

200г крема сирене
3-4с.л. захар
есенция ванилия
200мл течна сладкарска сметана
10г желатин

500г ягоди
4-5с.л. захар
200мл ягодов сок(може от компот)
10г желатин

ринг за торта 18см
малка купичка с обло дъно
свежо фолио

вторник, 3 май 2016 г.

Агнешка дроб-сарма


   Големият празник Великден отмина, но предстои Гергьовден, за който по традиция може да си приготвите тази вкусна агнешка дроб-сарма, наред с печеното агне и зелените салатки. И в продължение на публикациите с продукти на Крина, ви предлагам да си я приготвите с ориз Баланс, съчетаващ полезните хранителни качества на кафявия ориз с мекия и деликатен вкус на белия. Вкусът по нищо не се различава от обикновения бял ориз, затова пък е много по-здравословен!

Продукти:
1 агнешки комплект, включващ черен дроб, сърце, бял дроб, далак, шкембе и чревца
2ч.ч. ориз Баланс на Крина
1 връзка зелен лук
пресен джоджен
пресен дивисил
чубрица и черен пипер
за заливката:
400г кисело мляко
3 яйца
2с.л. с връх брашно
щипка хлебна сода