Продукти:
2-3 круши
4 яйца
1ч.ч. захар
2с.л. олио
1ч.ч. бяло брашно
1 ч.л. бакпулвер
1ч.л. ванилова захар
за топинга:
1ч.ч. кафява захар
100г краве масло
100мл прясно мляко
Първо пригответе топинга - разтопете маслото, в отделен съд загрейте млякото почти до кипване. В касерола поставете кафявата захар* с една лъжица вода и загрейте до разтопяване. Отдръпнете и добавете маслото. Разбъркайте с тел и налейте млякото. Внимавайте, може малко да се пени и да пръска, но е за кратко! Върнете сместа на огъня и оставете да поври 2-3 мин. Топингът е готов! Охладете до стайна температура и прелейте в бурканче. В хладилник може да се съхранява до месец.
Почистете и нарежете крушите на резенчета. Застелете тавичка(22-24см) с хартия за печене. Полейте дъното с 2-3с.л. от предварително приготвения топинг и наредете парченцата в кръг.
Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете олиото, пресятото с бакпулвера брашно и ваниловата захар. Разбъркайте внимателно с лопатка и излейте тестото върху наредените круши.
Изпечете кейка в предварително загрята фурна, на 180С, до суха клечка. Готовият кейк обърнете в поднос, охладете и нарежете. Поднесете всяка порция полята допълнително с топинг и гарнирана със сметана или сладолед!
Да ви е сладичко!
Чудесен крушод кейк Весе. Поздравления за снимката!
ОтговорИзтриванеЧестит подарък, Веси! Прекрасен е кейка, невероятен, както всичките ти рецепти! Поздрави!
ОтговорИзтриванеBravo! Niamam tarpenie da go napravq.Mnogo obi4am vachite recepti.Imam edin vapros : ne e li malko samo 2-3 sypeni lajici ot topinga na dunoto,na snimkata izglejda pove4e.Blagodarq.
ОтговорИзтриване