Бързо и лесно мезе за бира и вино! Чудесна занимавка за капризни дечица - солени крекери, в които знаете какво сте сложили, без Е-та и химии!
Продукти:
100г кашкавал или друго твърдо сирене(пармезан, чедър, гауда)
100г меко краве масло
1ч.ч. с връх бяло или пълнозърнесто брашно
1/2ч.л. сол
1 яйце
за посипка: ким, сусам, едра сол
Фурната се загрява на 200С. Тестото се разточва на пласт с дебелина 3-4мм. Най-лесно това става през парче прозрачно(стреч) фолио. Посипва се с подправки по желание и се минава отново леко с точилката, за да полепнат добре семенцата. Нарязва се с къдрав нож на формички по желание. Крекерите се пренасят на хартия и се пекат 6-10мин. до леко зачервяване.
Добър апетит и наздраве!
Много любими,но толкова отдавна не съм ги приготвяла......Чудесно си ги нарязала и поднесла,Веси!
ОтговорИзтриванеПрекрасна нова седмица!
Фантастични!
ОтговорИзтриванеХубава нова есенна седмица!
Чудесни са, Веси :)
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица!
И аз ще подкрепя казаното от Миленка, много ми харесва как са нарязани, а като знам колко са вкусни, изкушиха ме:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделената рецепта!
Поздрави, Весе!
Супер са,Веси! Благодаря, че я сподели:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета! Радвам се, че се отбихте при мен! Хубава и усмихната седмица от мен!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, дали ще станат добре със свинска мас според вас?
ОтговорИзтриване:)
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване