Страници

неделя, 2 ноември 2014 г.

Крекери с кашкавал


   Бързо и лесно мезе за бира и вино! Чудесна занимавка за капризни дечица - солени крекери, в които знаете какво сте сложили, без Е-та и химии!



Продукти:
100г кашкавал или друго твърдо сирене(пармезан, чедър, гауда)
100г меко краве масло
1ч.ч. с връх бяло или пълнозърнесто брашно
1/2ч.л. сол
1 яйце
за посипка: ким, сусам, едра сол


   Мекото масло и брашното се смесват, докато се получат трохи(най-добре в комбайн). Добавя се ситно нстъргания кашкавал, солта и яйцето. Замесва се меко тесто, оформя се на топка, завива се в стреч-фолио и се прибира за 30мин. в хладилник.
   Фурната се загрява на 200С. Тестото се разточва на пласт с дебелина 3-4мм. Най-лесно това става през парче прозрачно(стреч) фолио. Посипва се с подправки по желание и се минава отново леко с точилката, за да полепнат добре семенцата. Нарязва се с къдрав нож на формички по желание. Крекерите се пренасят на хартия и се пекат 6-10мин. до леко зачервяване.
   Добър апетит и наздраве!


8 коментара:

  1. Много любими,но толкова отдавна не съм ги приготвяла......Чудесно си ги нарязала и поднесла,Веси!
    Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Фантастични!
    Хубава нова есенна седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни са, Веси :)
    Усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз ще подкрепя казаното от Миленка, много ми харесва как са нарязани, а като знам колко са вкусни, изкушиха ме:)
    Благодаря за споделената рецепта!
    Поздрави, Весе!

    ОтговорИзтриване
  5. Супер са,Веси! Благодаря, че я сподели:)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви, момичета! Радвам се, че се отбихте при мен! Хубава и усмихната седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, дали ще станат добре със свинска мас според вас?
    :)

    ОтговорИзтриване
  8. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване