Страници

четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Бабините бухтички


Продукти:
1 кофичка кисело мляко(400г)
1ч.л. хлебна сода
2 яйца(може и без тях)
1ч.л. сол
3ч.л. захар
600-700г брашно(или колкото поеме до много меко тесто)
олио за пържене


   Млякото се разбърква със содата да "шупне". Добавят се яйцата, солта и захарта, и накрая - брашното. Бързо се замесва меко тесто. Не се меси дълго, защото соденото тесто не търпи много мачкане - бухтичките стават жилави. Оставя се в купа, покрито с кърпа за 15-20мин. да се отпусне, след което се разточва върху набрашнен плот на пласт с дебелина 0,5см. Нарязват се ромбчета или други фигурки по желание. Бухтичките се изпържват в широк тиган, по 3-4 наведнъж, в около 1см мазнина, на среден огън.
   Най-вкусни са поднесени с гъсто кисело мляко, сиренце или мед!
   Добър апетит!

3 коментара:

  1. Рецептите на баба винаги са най- вкусни. А тези мекички изглеждат неповторимо вкусни, Веси!
    Грабвам си една за закуска и отпрашвам на работа.
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. :)))Тези бухти моята баба ги беше кръстила "жабки"..Много са вкусни!
    Поздрави,Веси!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ги харесвам и често ги правя (нали съм баба!). И май наистина без яйца стават по-добре.
    Поздравления, Веси!

    ОтговорИзтриване