Страници

понеделник, 11 март 2013 г.

Палачинки с шоколадов сос Финети

  Тази седмица в Русия се отбелязва празникът Масленица, характерен с всенародни веселия,с печенето и хапването на много и различни палачинки(блины) - кръгли,златно-загорели, символизиращи слънцето, огряващо земята и началото на събуждането на природата!
   Аз, както знаете, съм тясно свързана с руската кухня и не мога да не споделя своите вкусни, нежни палачинки точно сега!

Продукти:
2 яйца
500мл прясно мляко
3с.л. с връх натурално нишесте
щипка сол
2-3с.л. захар
3-4с.л.брашно
50г краве масло

за соса:
1ч.ч. прясно мляко
1с.л. натурално нишесте
2с.л. захар
3с.л. течен шоколад Финети



   Нишестето се разтваря в млякото, добавят се разбитите с тел яйца, солта, захарта и лъжица по лъжица брашното. Сместа трябва да стане с консистенцията на боза, ако е по-рядка добавете още брашно, а ако стане гъста разредете с малко вода. Тестото се оставя да отлежи 15-20мин. Маслото се разтопява и се добавя на тънка струйка, при непрекъснато разбъркване.    Палачинките се пекат в незалепващ тиган или в чугунен, с дебело  дъно, който се намазва леко с намаслена салфетка преди изливането на поредната порция тесто.
   За соса - нишестето, захарта и млякото се разбъркват в касерола и се сварява рядък крем. Отдръпва се от огъня, добавя се течният шоколад и се разбърква до хомогенизиране.
   Палачинките се поливат с топъл сос и ... да ви е сладко!


6 коментара:

  1. Me encantan lucen muy bonitos y exquisitos están de lujo,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  2. Голяма вкусотия ще да е това. Прекрасно предложение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Веси, големи вкуснотии си направила! Изглеждат вълшебно! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Апетитни и красиво поднесени палачинки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотни палачинки! Искам и аз, ако е останала някоя:))))

    ОтговорИзтриване