Страници

събота, 2 март 2013 г.

Свинско кебап с гъби и лук

Продукти за 4-5 порции:
700г шарено свинско месо
250-300г пресни гъби
2 глави лук
1ч.ч. червено вино
чубрица
черен пипер
сол
олио



  Сгорещява се голям, широк тиган. Гъбите се изплакват със студена вода непосредствено преди готвенето. Ако са по-големи се разполовяват, по-дребните се оставят цели. Запържват се на силен огън, в малко олио до зачервяване. Изваждат се в купа.
   В същата мазнина се поставя нарязаното на хапки месо и се пържи, отново на силен огън,  като периодично се разбърква. Оставя се да се зачерви добре от всички страни. НЕ СЕ СОЛИ! Лука се нарязва на едро и се добавя при месото в тигана. Огънят се намалява и ястието се задушава, докато лука поомекне. Гъбите се връщат в тигана, кебапът се подправя с чубрица, черен пипер и сол на вкус. Налива  се чаша вино и се оставя да къкри на огъня 10-ина минутки.
  Добър апетит!




6 коментара:

  1. Това изглежда много вкусно, със сигурност - и засищащо.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна вечеря! С тоз приятен загар веднага ме спечели :)

    ОтговорИзтриване
  3. Честит Национален празник,Веси!
    Ястието е любима класика в нашия дом/и тримата мъже могат да си го приготвят сами/.
    Хубав празничен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Това мога да го ям всеки ден, без да преувеличавам!:)
    Много апетитно изглежда, ммм :)

    ОтговорИзтриване
  5. Пробвах го много ми хареса но понеже не обичам чубрица сложих соев сос

    ОтговорИзтриване