Страници

сряда, 5 септември 2012 г.

Чийзкейк със смокини

Продукти за блата:
150гр.чаени бисквити
60гр.краве масло

за пълнежа:
250гр.маскарпоне
250гр.филаделфия(или 2п.крема-сирене)
5 яйца
лимонова кора и сок от половин лимон
100гр.захар
шепа смокини

  Смлените или натрошени бисквити се заливат с разтопеното масло.Сместа се разпределя по дъното на застлана с хартия форма.Запича се за 10 мин. на 170С.
  В това време се разбиват маскарпонето и филаделфията със захарта.Добавят се лимоновият сок и кората и едно по едно яйцата,като разбиването продължава на ниска скорост.Получената смес се излива върху бисквитения блат.Отгоре се нареждат разполовените смокини.Тавичката се поставя на водна баня във фурната и се пече около час.Температура - 160-170С.
  Добре е чийзкейкът да престои поне 4-5часа в хладилник преди консумация,за да изпъкне по-добре чудесният му аромат.
  Рецептата е сборна,но много добре се съчетава ароматът на лимон със сладостта на добре узрелите смокини.

3 коментара:

  1. Сега остана да почерпиш ;) Айде, прати едно парченце насам.
    :)
    Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,много вкусен е този сладкиш-поне по снимките ти личи.Чуден е....
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Дано е толкова вкусен, колкото изглежда сладкиша, непременно ще разбера дали е така като се захвана да го направя. С надомна работа Пловдив могат да се изкарват допълнителни парички с готварство.

    ОтговорИзтриване