2 по-едри патладжана
250г мляно месо
малка глава лук
чубрица и черен пипер
2 яйца
2 домата
150-200г кашкавал
брашно за овалване
олио за пържене
Каймата се омесва със ситно нарязания лук,подправките и сол.Може да се добави малко вода или доматен сок,за да придобие по-рядка,мажеща се консистенция.
Във всяко патладжанено джобче се поставя лъжица кайма и се разнася равномерно.Готовите "сандвичи" се овалват в брашно,потапят се в яйце и се изпържват за кратко в сгорещено олио.Изваждат се на хартия да се отцеди излишната мазнина.
Доматите и кашкавала се нарязват на тънко.Изпържените джобчета се подреждат керемидообразно в малка тавичка.Върху всяко се поставя кръгче домат и резенче кашкавал.Запичат се в загрята фурна за 20-30мин.
Вкусни са,както топли,така и студени.
Добър апетит!
Получих си порцията сладко и солено и съм предоволна от посещението.Винаги има какво да науча тук.
ОтговорИзтриванеХубаво лято и много поводи за сладки и солени изкушения!
Благодаря,Вили!
ОтговорИзтриванеХубаво и усмихнато лято и на теб!
Здравейте ! Благодаря ви за чудесната рецепта . Всички у дома бяха възхитени от вкуса на тези "джобчета ". Препоръчвам я на всички , който обичат патладжан ! Поздрави и усмихнат ден ! ТЕДИ
ОтговорИзтриване