домашна обстановка?О,да,рецептата!!!
Продукти:
375мл топло мляко
25г прясна мая
1с.л.захар
25г.краве масло със стайна температура
600г брашно
1ч.л.сол
1 питка камамбер
1с.л.коняк или бренди
1ч.л.мед
1щипка едро смлян лют червен пипер
Забърква се млякото с маята и захарта и се оставя на топло за 15 мин.След като сместа "шупне" се добавят маслото,брашното и солта.Замесва се меко тесто,което се поставя в намаслена купа,покрива се с кърпа или свежо фолио и се остая да втасва.След като удвои обема си,се премесва и се разделя на 4 топки.Подберете си кръгла форма,най-лесно е с чиния,с диаметър малко по-голям от питката Камамбер.Всяка топка тесто се разточва или се раздтрпват с ръце на кръг,с големина малко по-голяма от избраната форма(чиния).Намазват се леко с олио и пластовете се поставят един върху друг.Отгоре се обръща чинията и излишното се изрязва с остър нож.
Получената питка се прехвърля в широка тава застлана с хартия.В средата се правят 8 разреза,започващи от центъра и завършващи на 1см от края на кръга,като звезда.Всеки получен сектор се обръща навън.По средата му се прави още един разрез и двете половинки се усукват,всяка в различна посока.Крайчетата се слепват.
От изрязаното тесто се разточва още един кръг,прорязва се на четири.В средата му се поставя сиренето и се завива като роза,която се поставя в тавичката,на празното място в средата на хляба.
Смесват се коняка,меда и лютия пипер.С вилица се надупчва камамбера на няколко места и се залива със сместа.
Хляба се наръсва с малко брашно,оставя се за 15 мин. да се надигне леко и се поставя в предварително загрята на 180С фурна.Пече се 20-25мин.(с вентилатор) до красив загар.
Поднася се с плодове,орехи,сладко от боровинки и хубаво червено вино!
Наближава 14-ти февруари,каквото и да празнувате - наздраве и добър апетит!
За хлебчето обединих две идеи от тук и от тук!
Изпробвано и споделено:
Направо нямам думи! Прекрасна рецепта и невероятно изпълнение!Браво!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Веси , надмина себе си ! И аз като Траяна ще кажа - нямам думи !
ОтговорИзтриванеСърдечни комплименти !
Хубава събота и неделя !
Просто перфектно!Всичко - рецепта, описание, снимки!!Възхищавам се!
ОтговорИзтриванеOMG,beautiful !!!
ОтговорИзтриванеPrekrasno ,prekrasno !!!!!
Ех,каква красота си направила Веси!Толкова добре си оформила,декорирала и снимала,поздравления.Впечатли ме и ще пробвам някой ден.
ОтговорИзтриванеЖелая ти приятен съботен ден!
Веси, впечатли ме във фейсбук, но колкото и пъти да я погледна, все ще се възхищавам! Прекрасна е! Благодаря за постъпковите снимки! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеВеси, чудесна е! Толкова е красива, че останах без думи. Представям си и колко е ароматна, а камамбера е сред любимите ми сирена.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд!
Страхотно оформление! Браво Веси!
ОтговорИзтриванеОооо, предложение за ценители!
ОтговорИзтриванеВкусно, оригинално и много красиво!
Поздрави!
Голяма красота е този хляб! А и....в комбинация със сиренцето .....си представям колко е вкусен!!! Комплимент! Желая ти една хармонична и щастлива неделя! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеТова е голямо майсторство! Много красив и несъмнено вкусен хляб! Благодаря за прекрасната рецепта! Сърдечен поздрав и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеTова изкушение изглежда страхотно,сигурна съм че и на вкус ще е такова! Tрябва да се пробва!
ОтговорИзтриванеЧудесна пита! Поздравления!
ОтговорИзтриванеВеси,искам да ти благодаря за страхотната рецепта!
ОтговорИзтриванеХляба е чудесен,вкусен и много оригинален!!!
Сърдечни поздрави
Гери
http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2014/02/brioche-mit-wurzigem-camembert.html