Продукти:
250гр.извара
1/2ч.ч.захар
1 яйце
7с.л.прясно мляко
5с.л.олио
2ч.л.нишесте(може и без него)
2ч.л.бакпулвер
1 ванилия
2ч.ч.брашно(+още малко,ако изварата е по-водниста)
В кухненски комбайн(или ръчен пасатор) сложете
изварата,захарта,
яйцето,млякото и олиото.
Разбийте за кратко,колкото да
се хомогенизира сместа,изсипете в купа,добавете
брашното,нишестето,бакпулвера и ванилията и замесете
меко,пластично,почти лепнещо тесто(ако ви се стори много мокро,добавете още
малко брашно).
Изсипете на плота,оформете с намаслени ръце дълъг фитил от тестото и нарежете на парченца с големина на орех.
Всяко парченце оформете на топче,сплескайте на дланта си на питчица и с
палеца натиснете в средата да се оформи поничка с дупка.Изпържете в
повечко олио,на среден огън.Извадете на хартия и още горещи се
посипете с пудра захар.
Лесна и бърза закуска!
Страхотни са тези понички!Не съм правила с извара,благодаря за идеята.Много апетитни!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Интересна рецепта. Много вкусно изглеждат поничките! Взимам си едничка и ти пожелавам прекрасна неделя!
ОтговорИзтриванеПрекрасни, много пухкави са станали!
ОтговорИзтриванеРазкошни на вид и сигурно на вкус:)Браво!
ОтговорИзтриванеПоничките са чудесни-за закуска са супер ....
ОтговорИзтриванеПриятен неделен ден!
Щом са с извара със сигурност са чудесни. Аз правя много неща с извара и винаги се получават прекрасни!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти весела нова седмица, Веси!