Страници

неделя, 12 февруари 2012 г.

Понички с извара

Продукти:
250гр.извара
1/2ч.ч.захар
1 яйце
7с.л.прясно мляко
5с.л.олио
2ч.л.нишесте(може и без него)
2ч.л.бакпулвер
1 ванилия
2ч.ч.брашно(+още малко,ако изварата е по-водниста)
    В кухненски комбайн(или  ръчен пасатор) сложете изварата,захарта,
яйцето,млякото и олиото.
Разбийте за кратко,колкото да се хомогенизира сместа,изсипете в купа,добавете брашното,нишестето,бакпулвера и ванилията и замесете меко,пластично,почти лепнещо тесто(ако ви се стори много мокро,добавете още малко брашно).
  Изсипете на плота,оформете с намаслени ръце дълъг фитил от тестото и нарежете на парченца с големина на орех.
  Всяко парченце оформете на топче,сплескайте на дланта си на питчица и с палеца натиснете в средата да се оформи поничка с дупка.Изпържете в повечко олио,на среден огън.Извадете на хартия и още горещи се посипете с пудра захар.
  Лесна и бърза закуска!

6 коментара:

  1. Страхотни са тези понички!Не съм правила с извара,благодаря за идеята.Много апетитни!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна рецепта. Много вкусно изглеждат поничките! Взимам си едничка и ти пожелавам прекрасна неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни, много пухкави са станали!

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошни на вид и сигурно на вкус:)Браво!

    ОтговорИзтриване
  5. Поничките са чудесни-за закуска са супер ....
    Приятен неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Щом са с извара със сигурност са чудесни. Аз правя много неща с извара и винаги се получават прекрасни!

    Пожелавам ти весела нова седмица, Веси!

    ОтговорИзтриване