Страници

вторник, 15 ноември 2011 г.

Канелени сърчица

    Ухаещи на канела,мекички,сладички кифлички - с чаша топло мляко или какао .... това е разкош!

  Тестото е моето любимо за кифлички,почти козуначено,по тази рецепта:

Продукти:
500-600гр.брашно
150гр.захар
20гр.прясна мая или 7г.суха
125гр. краве масло
200мл топло мляко
3 яйца
щипка сол
1п.ванилена захар
за пълнежа:
50гр.масло
2-3с.л.захар
1ч.л.канела
 За тези кифлички пропуснах лимоновата кора,а сложих 1 пак.ванилена захар.
   Маята се забърква с част от млякото,1с.л. захар и 1-2с.л. брашно и се оставя да шупне.В пресятото брашно се прави "кладенче",
изсипват се разбитите с останалото мляко и захарта яйца,шупналата мая,щипка сол,половината разтопено масло и ванилията.Замесва се тесто,като през цялото време ръцете се топят в останалото разтопено масло.Тестото се оставя на топличко да втаса и отново се размесва.След второто втасване се оформя като се нарязва на късчета с големина на малко яйце.
   За пълнежа омекналото масло се разбърква със захарта и канелата.Всяко топче се разточва на овал,намазва се с малко плънка и се завива на рулце,което се прегъва на две.С остър нож се прави надлъжен разрез откъм сгъвката,без да се прерязва докрай и двете части се разтварят като сърце.
   Готовите кифлички се нареждат в тава застлана с хартия или намазана с мазнина.Ако е останало от канелената смес се намазват отгоре.Оставят се да втасат 15-20мин. и се пекат на 180С,в предварително загрята фурна,до зачервяване.

11 коментара:

  1. Мерси Веси :), аз се черпя веднага ...много ми допадна рецептата ,а и твоето изпълнение е чудесно :) ! Чао и слънчев ден :) !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Не обичам канела, но твоите канелени сърчица изглеждат толкова примамливо, че непременно ще ги опитам :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни сърчица!В къщи всички сме фенове на канелата и задължително ще пробвам твоята рецепта.
    Много идейно,поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много оригинално оформяне!Непременно ще опитам да ги направя.А тестото ми е добре познато- всичко може да се направи с него.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. И аз благодаря,момичета,за интереса към моите скромни рецепти!
    Вили,така е,това тесто е универсално и много сполучливо!

    Усмихнат ден на всички!

    ОтговорИзтриване
  6. Много красиви сърчица, а и всичко с канела ми е любимо :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Ммм, Веси, точно както едни страхотни плюшки Сердечко, които правя - наистина са чудесно допълнение към чаша какао.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. страхотни, ще ги взаимствам за коледно-канелените дни;-)
    Благодаря, Веси!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря,Габи!
    Мариета,това са си точно плюшки :)),много са вкуснички с какао!
    И аз благодаря,Мъхче,надявам се да ви харесат!
    Усмихнат ден и много положителни емоции!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Привет, Веси!
    Примамливо-вкусни изглеждат тези сърчица, с аромат на Коледа :-)!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  11. Здравей, Веси. Едва днес попаднах на твоя блога. С радост установих, че съм направила няколко тестени изделия, подобни на твоите. Не съм копирала от тук, но много си приличат. В моя блог винаги посочвам източника на рецептата или идеята, за да съм коректна към автора. Каня те на гости в кулата. Надникни в "коридорите" на моите Тестени сърчица и Слънчева пита.
    Радвам се, че открих толкова общи неща, освен истинското удоволствие от кулинарните приключения.
    До скоро.

    ОтговорИзтриване