Страници

събота, 9 юли 2011 г.

Глазирани морковчета

   
    Обичате ли моркови?
 Аз,да!Много!Сурови,печени,варени,кисели,всякакви.А тези глазирани морковчета,с леко сладникав вкус стават много лесно и са подходяща гарнитура към месо или риба.

Необходими са:
300 гр.млади дребни морковчета
1с.л.краве масло
1с.л.захар
сол на вкус

   Морковите се почистват и измиват.Нарязват се на парченца с дължина3-4см.Изсипват се в тиган,добавя се 50-60мл вода,захарта,маслото и сол на вкус.Затвярят се с капак и се готвят на слаб огън,като се разбъркват няколко пъти.Когато водата изври и започнат да се карамелизират не се бъркат,само се разклаща тигана да се отлепят от дъното и да се завъртят.След няколко завъртания са готови.Сервират се топли,но и студени са вкусни.

Адаптирано от рецептите на Жак Пепен.

2 коментара:

  1. Това отдавна се каня да го направя,но май все го забравям.Благодаря,че ме подсети,Весе!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусна гарнитура,Еликсирче!С млади,нежни морковчета става направо мозък!

    ОтговорИзтриване