Страници

понеделник, 11 юли 2011 г.

Пилешки сърца на скара

    Тези вкусни пилешки сърчица са подходящи за приготвяне,когато настъпят такива големи жеги - минимален престой в кухнята и вкусен резултат в чинията!
    Подходящи са и за пикник или обяд на вилата,мариновани и нанизани  предварително,само да се запекат на жар и готово!



 Пропорциите са:
1кг.пилешки сърца
сок от половин лимон
2-3с.л.соев сос
2-3с.л.зехтин
1с.л.горчица
2-3с.л.кетчуп
черен пипер
чесън на прах

2-3 пиперки
1-2глави лук
дървени шишчета
      Продуктите за маринатата се смесват и се добавят добре измитите пилешки сърца.Оставят се да се мариноват в хладилник поне 8 часа,в затворен съд.Периодично се разбъркват..Нанизват се на шишчетата,като се редуват с чушка и лук.Може да се добавят и гъби или тиквички.Запичат се на скара,грил-тиган или барбекю и се сервират.

3 коментара:

  1. Никога не съм правила сърца на шишчета и много ме съблазнява предложението, Веси. Много са апетитни!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Опитай ги,Пеп,чудесни са!
    Усмихнат ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Тази идея ми харесва и непременно ще я опитам. Обичам сърчица. Майка ми има същите чинийки и вече почти се почувствах на масата.

    ОтговорИзтриване