Страници

неделя, 22 май 2011 г.

Дантелени палачинки

Продукти:
500мл прясно мляко
2-3с.л.захар
2 яйца
щипка сол
1/2ч.ч. разтопено масло 
брашно до гъстотата на боза
още малко студено масло за мазане

   Яйцата се разбиват с тел, добавя се захарта, солта, млякото и брашно до гъстотата на боза. Тестото се оставя да "узрее" половин-1 час, накрая се налива разтопеното масло, след което палачинките се пекат в незалепващ или чугунен тиган. В добре загрят тиган се наливат 2-3с.л. тесто и се разлива по цялата повърхност. Когато краищата се зачервят леко и цялата палачинка стане на дупчици се обръща да се запече и от другата страна. Готовите изпечени палачинки се намазват по краищата със студено краве масло. Гарнират се със сладко, мед или заквасена сметана.



Няма коментари:

Публикуване на коментар