Страници

понеделник, 19 декември 2016 г.

Пастет от бял боб

   Постно, свежо и вкусно допълнение за трапезата на Бъдни вечер!

Продукти:
250г бял боб(предварително сварен или от консерва)
стрък целина
1с.л. червен пипер
листа джоджен или мента 
1/2ч.л. смлян кимион
прясно изцеден лимонов сок
зехтин
червен лук и маслини
   Отцедете добре боба от водата. Поставете в блендер заедно с подправките и пасирайте. Добавете сол и лимонов сок на вкус. При сервиране поръсете със ситно нарязан червен лук и полейте обилно със зехтин. Декорирайте с маслини и резен лимон. Може да поднесете с хрупкави зеленчуци, нарязани на пръчици - моркови, краставички, репички.


Няма коментари:

Публикуване на коментар