Страници

четвъртък, 1 декември 2016 г.

Еклер- торта без печене

   Това не е познатата ни еклерова торта, която се приготвя с готови еклери. Но вкусът на този сладкиш напомня точно еклери - нежен, пухкав, ванилов крем, леко хрупкави слоеве и финален завършек от разтапящ млечен шоколад! След това апетитно описание е време да дам и рецептата. Приготвя се изключително лесно и бързо!

Продукти:
1 пакет безсолни крекери(от щандовете за диетични храни)
2 пак. крем Ванилия без варене
600мл прясно мляко
200мл течна сладкарска сметана
20-30г краве масло
100г млечен шоколад
100мл течна сметана


   Пригответе крема според указанията на опаковката. Разбийте сметаната до меки връхчета. Смесете внимателно с шпатула двата крема. Пригответе правоъгълна форма или тавичка с размери 20х30см. Наредете един ред крекери и разстелете отгоре 1/3 от крема. наредете още 2 реда, като редувате крекери и крем.
   За шоколадовата заливка разтопете маслото, шоколада и сметаната в микровълнова фурна или на водна баня. Охладете леко сместа и залейте равномерно еклер-тортата. Приберете сладкиша в хладилник за 2 часа да стегне и нарежете на порции. Насладете се! Да ви е сладичко!

Адаптирано от тук!


Няма коментари:

Публикуване на коментар