Тези банички може да приготвите с най-различна плънка - сладка или солена - сирене и яйце; картофи с пържен лук; спанак с яйце и сирене; месо със зеленчуци; колбас с кашкавал; ябълки, орехи и канела; тиква; локум ... и още безброй варианти! Интересен е начинът на завиване - едновременно много лесен, а също и толкова ефектен! Важно условие е корите да са фини и много пластични, за да могат да се набират добре. Моите банички-бюрек са с плънка от сирене, извара и яйца.
Продукти:
1 оп. фини кори за баница
200г сирене
200г извара
2 яйца
50-60г краве масло
50мл олио
50мл прясно мляко
* Намачкайте сиренето с вилица, добавете изварата и яйцата и разбъркайте добре плънката.
* Разтопете маслото, добавете олиото и млякото.
* Поставете една кора на плота, намажете я с маслено-млечната смес. Нагънете листа на хармоника и прегънете като ветрило, като застъпите леко гънките. На единия край поставете 1с.л. от плънката и завийте на руло, като прегънатото остане отгоре. Тук е показан начина на завиване по-нагледно. Наредете навитите банички в намазнена тава или на хартия. Намажете ги отгоре с останалата маслена смес и запечете на 200С до зачервяване.
Добър апетит!
страхотни банички, Веси! Ще ги пробвам някой ден ъсс сигурност, у нас се харесва разнообразието като при вас :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Сигурна съм, ще ви харесат, Пеп!
ОтговорИзтриванеУсмихнат уикенд и от мен!
Много апетитно изглеждат,за вкуса не се съмнявам.А каква марка кори ползвате,защото си мисля,че трябва да са по-еластични?
ОтговорИзтриванеПрекрасни на вид са тези бнички,Веси!
ОтговорИзтриванеМммммм, много добре изглеждат:)
ОтговорИзтриванеОт линка не става много ясно начина на сгъване.
ОтговорИзтриванеХрупкави щандове, харесва ми вашата рецепта, благодаря ви.
ОтговорИзтриванеМного са хубави, Веси! И аз ще ги направя, обезателно :)
ОтговорИзтриванеМного ми харесаха.
Благодаря, Даре! Заслужават да се опитат!
ОтговорИзтриване