Страници

петък, 21 август 2015 г.

Пилешки бутчета с печен пипер(пиле лютика)

   Бързо и вкусно ястие за забързаното ни ежедневие!

Продукти:
7-8 парти бутчета
20г краве масло
1с.л. олио
2-3 печени чушки
1 с.л. доматено пюре
сол, черен пипер
мащерка

   Пилешките бутчета се измиват и подсушават. В по-широк тиган се сгорещява 1с.л. олио, добавя се кравето масло и се нареждат бутчетата. Оставят се на среден огън да се зачервят добре, като се обръщат периодично от всички страни. Добавят се нарязаните на ивички чушки и доматеното пюре. Ястието се посолява на вкус, подправя се с прясно смлян черен пипер и клончета мащерка. Похлупва се с капак и се оставя на много слаб огън да се задушава 10-15мин. Режете салатата и сервирайте!
   Добър апетит!



1 коментар:

  1. Не бих нарекла тази манджа "лютика". Все пак лютиката се прави малко по-различно. :) Но пък ми харесва, че се прави доста бързичко и изглежда вкусно.

    ОтговорИзтриване