Страници

неделя, 10 май 2015 г.

Фритата с тиквички


   Лесно и бързо пролетно-лятно ястие, което вместо да се пържи в тиган, както е класическата технология за фритата, може да се изпече във фурната.

Продукти за 3 порции:
3-4 малки нежни тиквички
3-4 яйца
100г кашкавал
1-2с.л. галета
1-2с.л. пармезан*



   Загрейте фурната до 180С.
   Настържете тиквичките на едро ренде. Разбъркайте ги с леко разбитите яйца и настъргания кашкавал. Посолете съвсем леко(кашкавала е солен). Изсипете сместа в намазнена и поръсена с малко галета тавичка и разстелете на тънък пласт. Поръсете отгоре с останалата галета и запечете за 20мин. или до зачервяване. Сервирайте със сос от кисело мляко, чесън и копър.
   * За по-богат вкус и аромат фритата може да се поръси и с малко настърган пармезан!
   Добър апетит!


3 коментара: