Страници

неделя, 26 април 2015 г.

Реване с мляко


Продукти:
6 яйца
6с.л. захар
4с.л. пшеничен грис
4с.л. брашно
1ч.л. бакпулвер

за сиропа:
500мл прясно мляко
3с.л. захар
1 ванилия


   Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се грисът, брашното и бакпулвера. Тестото се излива в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава с диаметър 28-30см. Пече се в предварително загрята фурна на 180С за 30-35мин. Пробва се с клечка за зъби - забожда се в средата и трябва да излезе суха. Изпеченото реване се оставя да се охлади леко и се нарязва на ромбове или квадрати.
   Млякото и захарта се затоплят, докато се разтопи захарта. Добавя се ванилията и се залива сладкишът. Оставя се да изстине напълно и се прибира в хладилник. Сервира се натурално, с топка сладолед или розичка разбита сметана.
   Да ви е сладичко!

2 коментара:

  1. Това пък съвсем го бях забравила. Бързо, лесно и вкусно !Благодаря, че ме подсети!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно, меко и топящо се в устата предложение, Веси. А снимките няма да ги коментирам - както винаги са много оригинални.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване