Страници

четвъртък, 24 юли 2014 г.

"Панирани" тиквички с пармезан


   Панирани тиквички, но печени, а не пържени! Приготвени по този начин стават разкошни - отвън с хрупкава коричка, а вътре нежни, топящи се в устата! Приготвят се много бързо и лесно!

Продукти:
2-3 средни тиквички
2 с.л. брашно
2-3 яйца
1/2 ч.ч. настъргано сирене Пармезан
1/2 ч.ч. галета
олио или зехтин
сол





   Тиквичките се нарязват на пръчици и се осоляват на вкус. Оставят се за 15-20мин. да си пуснат водата. Отцеждат се, поставят се в плик, добавят се 2 с.л. брашно и се разтърсват добре, брашното да полепне от всички страни. В широк съд се разбиват яйцата с малко сол. В друг съд се смесват сиренето и галетата. Всяка пръчица се потапя в яйце и се овалва в сухата смес. Тиквичките се нареждат в застлана с хартия тава. Когато всички пръчици са панирани и наредени се напръскват с малко мазнина - олио или зехтин.
  Пекат се в силно загрята фурна, по възможност с вентилатор до зачервяване.
  Много са вкусни с млечно-майонезен сос с чесън и копър!
   Добър апетит!



10 коментара:

  1. Идеални! Ще се възползвам от идеята!
    Приятни почивни дни, Веси!

    ОтговорИзтриване
  2. Ще ги приготвя, въпреки че тиквичката е най-НЕготвения ми продукт. Благодаря за идеята, Веси! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Поздрави!
    Днес направих тиквичките със сосчето непременно,много са вкусни!Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
  4. мaлко глупaво,но дa попитaм , aко нямaм пермезaн

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Без пармезан са екстра. Просто го пропусни.

      Изтриване
  5. Аз съм яла и патладжани тата приготвени, като освен пармезан имаше и корн флейкс. Много бяха вкусни!

    ОтговорИзтриване
  6. Невероятно красиви снимки! Рецептата е чудесна!!!

    ОтговорИзтриване
  7. От началото на лятото ги приготвям по този начин, много хубави стават!Светла

    ОтговорИзтриване
  8. Възползвах се от идеята Веси,тиквичките са чудесни.Поздрави!

    ОтговорИзтриване