Страници
▼
четвъртък, 24 юли 2014 г.
"Панирани" тиквички с пармезан
Панирани тиквички, но печени, а не пържени! Приготвени по този начин стават разкошни - отвън с хрупкава коричка, а вътре нежни, топящи се в устата! Приготвят се много бързо и лесно!
Продукти:
2-3 средни тиквички
2 с.л. брашно
2-3 яйца
1/2 ч.ч. настъргано сирене Пармезан
1/2 ч.ч. галета
олио или зехтин
сол
Тиквичките се нарязват на пръчици и се осоляват на вкус. Оставят се за 15-20мин. да си пуснат водата. Отцеждат се, поставят се в плик, добавят се 2 с.л. брашно и се разтърсват добре, брашното да полепне от всички страни. В широк съд се разбиват яйцата с малко сол. В друг съд се смесват сиренето и галетата. Всяка пръчица се потапя в яйце и се овалва в сухата смес. Тиквичките се нареждат в застлана с хартия тава. Когато всички пръчици са панирани и наредени се напръскват с малко мазнина - олио или зехтин.
Пекат се в силно загрята фурна, по възможност с вентилатор до зачервяване.
Много са вкусни с млечно-майонезен сос с чесън и копър!
Добър апетит!
Идеални! Ще се възползвам от идеята!
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни, Веси!
Ще ги приготвя, въпреки че тиквичката е най-НЕготвения ми продукт. Благодаря за идеята, Веси! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
ОтговорИзтриванеДнес направих тиквичките със сосчето непременно,много са вкусни!Благодаря Ви!
мaлко глупaво,но дa попитaм , aко нямaм пермезaн
ОтговорИзтриванеБез пармезан са екстра. Просто го пропусни.
ИзтриванеМного ми харесват.
ОтговорИзтриванеАз съм яла и патладжани тата приготвени, като освен пармезан имаше и корн флейкс. Много бяха вкусни!
ОтговорИзтриванеНевероятно красиви снимки! Рецептата е чудесна!!!
ОтговорИзтриванеОт началото на лятото ги приготвям по този начин, много хубави стават!Светла
ОтговорИзтриванеВъзползвах се от идеята Веси,тиквичките са чудесни.Поздрави!
ОтговорИзтриване