Страници

четвъртък, 10 април 2014 г.

Мраморни шоколадови целувки

Продукти:
2 белтъка
100г захар
50-60г черен шоколад
щипка сол



  Белтъците се разбиват с шипка сол на сняг. Постепенно се добавя захарта и разбиването продължава, докато сместа стане блестяща, плътна и устойчива. Шоколада се разтопява на водна баня или в микровълнова, охлажда се и се добавя при белтъците. Разбърква се внимателно с вилица. С помощта на две чаени лъцички се оформят целувките. Нареждат се в застлана с хартия тава. Поставят се в загрята на 140С фурна с вентилация и градусите се намаляват на 110-120С. Пекат се 1 час и фурната се изключва, а тавата с целувките се оставя вътре до пълното им изстиване.

   Съвет: съдът и бъркалките за разбиване на белтъците трябва да са идеално чисти и сухи.Най-малката следа от мазнина или вода затруднява разбиването.

1 коментар:

  1. Веси, чудни са! :) Взимам си едничка за следобедно подслаждане после.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване