Продукти:
2 белтъка
100г захар
50-60г черен шоколад
щипка сол
Белтъците се разбиват с шипка сол на сняг. Постепенно се
добавя захарта и разбиването продължава, докато сместа стане блестяща,
плътна и устойчива. Шоколада се разтопява на водна баня или в
микровълнова, охлажда се и се добавя при белтъците. Разбърква се
внимателно с вилица. С помощта на две чаени лъцички се оформят
целувките. Нареждат се в застлана с хартия тава. Поставят се в загрята
на 140С фурна с вентилация и градусите се намаляват на 110-120С. Пекат
се 1 час и фурната се изключва, а тавата с целувките се оставя вътре до
пълното им изстиване.
Съвет: съдът и бъркалките за разбиване на белтъците трябва да
са идеално чисти и сухи.Най-малката следа от мазнина или вода затруднява
разбиването.
Веси, чудни са! :) Взимам си едничка за следобедно подслаждане после.
ОтговорИзтриванеХубав ден!