Страници

вторник, 15 април 2014 г.

Шоколадови яйца с плодов мус

   Нежен шоколадов десерт, подходящ за празничната Великденска трапеза! Мусът може да се приготви с различни плодове - ягоди, малини, череши, вишни, боровинки, пресни или замразени, според вашия вкус и предпочитания. Формичките за яйцата - откакто си харесах тази идея за десерта се оглеждах по магазините за такива, но все не намирах и ..... О! Изненадааа .... неочакван предпразничен подарък от магазини Лидл и между всички вкусотийки и полезни нещица за трапезата, които съдържаше - точно такава силиконова формичка Яйца! Благодаря Лидл, изпълнявате тайни желания!


четвъртък, 10 април 2014 г.

Козуначени кифлички с ябълков пестил


Продукти:
500-600гр.брашно
150гр.захар
20гр.прясна мая
125г краве масло
200мл топло мляко
3 яйца
лимонова кора
щипка сол
250г ябълков пестил(мармалад)

Мраморни шоколадови целувки

Продукти:
2 белтъка
100г захар
50-60г черен шоколад
щипка сол