Продукти:
300мл топла вода
15г прясна мая
1ч.л. сол
1/2ч.л. мед или захар
1с.л. зехтин
4ч.ч. брашно( бяло, пълнозърнесто или смес)
1 връзка зелен лук
Брашното се пресява, прави се "кладенче" и в него се налива водата с разтворената мая и меда, зехтина и солта. Замесва се меко тесто(като мекичкото на ухото :) ). Поставя се в намаслена купа, покрито с кърпа, докато удвои-утрои обема си. Премесва се, разделя се на 5 и се оформят топки.
Зеленият лук се нарязва на ситно, омачква се с малко сол и се капва малко зехтин.
Всяка топка се разточва тънко на набрашнен плот и в средата се поставят 2 лъжици лук.
Краищата се загръщат навътре и се прищипват да се получи бохчичка.
Приготвените пърленки се пекат в тънко намазан с мазнина грил-тиган на среден огън. След като се изпече от едната страна пърленката се намазва леко с четка със зехтин и се обръща да се запече и от другата страна. След изваждането може отново да се мазнат леко с четката. Покриват се с кърпа за кратко. Похапват се топлички!
Добър апетит!
dosta dobre izglejdat ostava da sa i tolkova vkusni
ОтговорИзтриванеНяма как да разберете, освен да си ги направите. :)))
ОтговорИзтриванеИзглеждат много апетитно.ще ги пробвам
ОтговорИзтриванеАко се изпече в пещ дали ще се получи добре ? :))
ОтговорИзтриване