Продукти:
200г пресни или замразени малини
2-3 с.л. захар
10г желатин
500мл течна подсладена сметана
100г бял шоколад
2 белтъка
3с.л. захар за белтъците
2-3с.л. Бейлис
Желатинът се залива с 50мл студена вода, изчаква се да набъбне и се разтопява на водна баня. Малините и захарта се кипват за няколко минути, само да се разтопи захарта, след което сместа се прецежда, за да се отделят семенцата. Към малиновото пюре се добавя разтопеният желатин и се разбърква. Сместа се излива в голяма чиния или поднос, предварително изплакнати със студена вода, на пласт с дебелина 0,5-1см. Поставя се в хладилник до пълното стягане на желето.
Шоколадът се разтопява на водна баня с малко от сметаната. Останалата сметана се разбива на сняг. Белтъците също се разбиват до твърди връхчета. Смесват се разбитата сметана, белтъците и поизстиналият шоколад. Добавя се ликьор Бейлис.
От желираната малинова смес се изрязват сърца и се залепят по стените на стъклени чаши. Внимателно се насипва мусът(най-лесно е с пош) и отгоре се украсява със звездовиден шприц. Готовите порции любовен мус се прибират в хладилник до поднасянето.
Страхотна идея - и вкусно, и красиво! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
·.°•.¸♡♡
ОтговорИзтриванеPassei para uma visita.
Receita deliciosa, apresentação maravilhosa.
✿彡 Boa semana!
Beijinhos.¸.•°✿✿⊱
°•.¸♫♬° ·.Brasil