За направата на моята пита използвах една от любимите си рецепти за тесто. Получи се мекичка, дъхава, вкусна питка!
Продукти:
20г прясна мая
300мл течност - по равно прясно мляко и вода
1с.л.мед
1ч.л.сол
1 яйце
3с.л.олио
около 500-550г брашно
1 яйце за намазване
Тестото беше измесено и втаса в машинката.
Готовото тесто се премесва върху набрашнен плот. От него се отделя 1/4 и се разточва на кръг с диаметър малко по-малък от диаметъра на тавата, в която ще се пече питката. Поставя се в застлана с хартия тава. Останалото тесто се дели на 8 равни части, от които се оформят топки и се нареждат в кръг върху разточения пласт.
С остър нож или нож за пица се изрязват 8 триъгълника, като разрезите стигат почти до края на пласта.
Всеки триъгълник се загръща върху топката и се притиска силно ъгълчето му да залепне.
С помощта на малка цедка триъгълниците се наръсват с брашно и с остър нож се правят украсителните нарези.
Питата се оставя да се надигне 15-20мин., намазва се с разбито яйце(само повърхността на топките, без листенцата) и се изпича в предварително загрята на 180С фурна до зачервяване.
Добър апетит!
Изглежда прекрасно и празнично :)
ОтговорИзтриванеЧудесно изпълнение!
Blogunuza ve fotoğraflarınıza bayılıyorum ama tarifleri anlayamıyorum. Blogda kendi dilime çevirebileceğim translate seçeneği olsa çok sevinirdim :)
ОтговорИзтриванеSevgiler..
Ко речи ?
ИзтриванеПрекрасна е!!!
ОтговорИзтриванеБраво!!! Имате златни ръце!!!
Ще се опитам и аз да я направя.
Още веднъж да си кажа - страхотна е! Благодаря за подробните снимки около оформянето!
ОтговорИзтриванеПоздрав и усмихнат ден!
Страхотна корона,Веси!
ОтговорИзтриванеБРАВО !!!
ОтговорИзтриванеИ много красива се е получила освен всичко друго!
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
6te q napravq i pak 6te pi6a!
ОтговорИзтриванеКрасота!
ОтговорИзтриванеПоздравления за чудесно показаните снимки, за фантастично изглеждащата готова пита! Дори без кулинарни способности, всяка жена, ако следва съветите, ще я направи! Наистина - подробно описано и показано всичко! Благодаря!
ОтговорИзтриванеPrekrasno,mnogo mi se dopada !!!!
ОтговорИзтриванеEх , да му се не знае и работата ...изглежда фасулски лесно , не знам дали ще се справя ,Веси , но я започвам :) !
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата !
Поздрави !
Izglejda mnogo vkusna blagodarya za receptaya ste se opitam da ya napravya vednaga
ОтговорИзтриванеБлагодаря за страхотната рецепта, Веси!
ОтговорИзтриванеПрекрасна е!
Може да погледниш как аз се справих:
http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2013/09/pitka-die-krone-der-kochin.html
Поздрави и прегръдки!
Изглежда прекрасно!Ще се опитам да я направя!
ОтговорИзтриванеИзглежда прекрасно!Ще се опитам да я направя!
ОтговорИзтриванеУникално тесто!!!Питката ми се получи невероятно вкусна и мекичка още от първия опит!Благодаря за споделената рецепта!!!
ОтговорИзтриванеПробвах,и стана СТРАХОТНА!!!!Благодаря за рецептата!!!
ОтговорИзтриванеmnogo interesno i dostupno ,bravo Vesi!!!!!!!nepremenno she se probvam!
ОтговорИзтриванеТази питка я правя през ден и Ви благославям.Обичаме домашен хляб,пробвах много рецепти,но тази е нашата...и на моите приятелки.Благодаря!!!
ОтговорИзтриванеПравя питка за първи път, получи се страхотна на вкус, а вида й-много празничен. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеВече втори път правя погачата, страхахотна е. Децата я обожават.Благодаря!!!
ОтговорИзтриванеРада
Поздравления! Прекрасно обяснение, чудесни снимки, Погача та изглежда елегантно и празнично, ще я направя още днес! На Вас благодарности с пожелание за хубав живог!
ОтговорИзтриванео