Питки с формата на маргаритки с кренвирш, яйце и кашкавал. За направата им може да използвате любимото си тесто с мая. Аз ги направих по тази рецепта:
1ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч. топла вода
20г прясна мая
2ч.л. сол
1ч.л. захар
1 яйце
1/2ч.ч. олио
650-700г брашно
пълнеж:
кренвирши
твърдо сварени яйца
кашкавал
Маята се разтваря в топлата вода. Замесва се меко тесто с останалите продукти. Намаслява се голям найлонов плик, тестото се поставя в него, завързва се и се прибира в хладилник за 4-5 часа. На студено тестото втасва и увеличава обема си двойно и тройно, затова оставете свободен обем в плика.
След изваждането от хладилника оставете тестото за кратко на стайна температура да се отпусне, премесете и разточете на пласт с дебелина 0,5-1см. По-нататък оформянето е онагледено със снимки:
Готовите оформени маргаритки се оставят за 15-20мин. да втасат и се пекат в предварително загрята фурна на 180С до зачервяване.
Вкусни са топлички с чай, айрян, мляко... Добър апетит!
Хей Веси и аз ги правя такива, само че им викам хот дог! :)
ОтговорИзтриванеЩе пробваме и твоята версия! Много апетитно! :)
Още първото им показване във фейсбук ме плени и щом са с кренвирши непременно ще ги приготвя. А детето ще е доволно от красивите цветя.
ОтговорИзтриванеСтрахотни са!
ОтговорИзтриванеМного са красиви! Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеПрекрасни са! Поздрави и успешна седмица!
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея и изпълнение. Изглеждат страшно апетитни.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много са красиви, отделно от това че са и вкусни!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея!
Поздрави!
Ех, че са красиви и пролетни!
ОтговорИзтриванеИ това ще направя :)
ОтговорИзтриванеВероятно ще пропусна яйцето в средата, защото съпругЪт е леко алергичен към яйца в чист вид, но може да заменя центъра с едно сушено чери... (примерно)
Радвам се, че те открих! :)
Иванова
разкошни са - страхотна идея
ОтговорИзтриване