Страници

неделя, 13 януари 2013 г.

Шоколадови напукани сладки с карамел

Необходими продукти:
200г шоколад
90г краве масло
100г захар
3 яйца
200г бяло брашно
25г какао
1 бакпулвер
1ч.л. канела
за пълнеж:
2 пакетчета бонбони "Карамел Лакта"
пудра захар за овалване


   Шоколадът, маслото и захарта се разтопяват на водна баня. Едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Отделно се пресява брашното с бакпулвера, какаото и канелата. Смесват се и се забърква много меко, лепнещо тесто. Купата се покрива със свежо фолио и се прибира в хладилник за 2 часа(може да престои в хладилника и повече).

   От охладеното тесто с намокрени ръце се къса топче, колкото орех, разплесква се на дланта, в средата се поставя един бонбон "Лакта" и се завива, така че пълнежът да не се вижда. Оформените топчета се овалват обилно в пудра захар и се нареждат на хартия за печене. Сладките се пекат в гореща(180С) фурна, за 12-15мин. Изваждат се да се охладят на решетка(много са крехки, докато са топли).
   Съхраняват се в добре затворен съд, метална кутия.



8 коментара:

  1. Изглеждат като шоколадовите трюфел бисквити, но в допълнение с карамел...супер са!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Оле шоколадови бонбонки, че и с карамел. Това хич не е за изпускане!

    Чашко е много симпатичен с таз премяна :)

    ОтговорИзтриване
  3. Малко ми е особено смесването на канела и шоколад. Нито един път не ми е харесвала комбинацията. Но това с лактата е прекрасно хрумване и ще го използвам в най-скоро време.
    Благодаря за чудесната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно шоколадово хрумване, че и фотогенично даже:)
    Какъв ли ще е вкуса на шоколад с канела, наистина трябва да се вкуси за да се разбере:)

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни бисквитки,веднага грабват окото!Предполагам и много,много вкусни!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  6. Estas galletas tienen que ser bocados de cielo, tienen una pinta maravillosa. Besicos

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми харесва комбинацията и сладките са станали чудни! Страхотни снимки!
    Поздрави, Михаела!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря за хубавата рецепта но..нещо сгрешихи при изпичането се разляха.пак стана вкусно но беше като сладкиш а не сладки.Къде сгреших?

    ОтговорИзтриване