Страници

петък, 4 януари 2013 г.

Руло от свински гърди

Продукти:
1,5кг свински гърди без кост
едра сол на вкус
дафинов лист
черен пипер
бахар
чесън
синапено семе
канап



  Месото се измива и подсушава. Натърква се със сол и счукан чесън. Поръсва се с начупения дафинов лист, счукани зърна бахар и черен пипер. Завива се на руло и се превързва стегнато с канап. Отвън се овалва в синапено семе.  Оставя се да престои в хладилник поне 2 часа.
   Фурната се загрява на 200С, приготвеното руло се поставя в тавичка с хартия за печене. Не се налива никаква течност. Пече се около 2 часа, до хубаво зачервена коричка.
  Може да се консумира горещо, но е хубаво и студено, нарязано на тънки резени.

4 коментара:

  1. Здравейте,
    Изглежда много вкусно!
    Бихте ли пояснили дали се пече без фолио?

    ОтговорИзтриване
  2. Пече се без фолио, поставено на хартия за печене. Без течности и мазнина.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за бързия отговор! Ще го пробвам в скоро време :)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване