Продукти:
1,5кг свински гърди без кост
едра сол на вкус
дафинов лист
черен пипер
бахар
чесън
синапено семе
канап
Месото се измива и подсушава. Натърква се със сол и счукан
чесън. Поръсва се с начупения дафинов лист, счукани зърна бахар и черен
пипер. Завива се на руло и се превързва стегнато с канап. Отвън се
овалва в синапено семе. Оставя се да престои в хладилник поне 2 часа.
Фурната се загрява на 200С, приготвеното руло се поставя в тавичка с
хартия за печене. Не се налива никаква течност. Пече се около 2 часа, до
хубаво зачервена коричка.
Може да се консумира горещо, но е хубаво и
студено, нарязано на тънки резени.
Много апетитна коричка!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеИзглежда много вкусно!
Бихте ли пояснили дали се пече без фолио?
Пече се без фолио, поставено на хартия за печене. Без течности и мазнина.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за бързия отговор! Ще го пробвам в скоро време :)
ОтговорИзтриванеХубав ден!