Продукти:
200г извара
3 яйца
3с.л.заквасена сметана или кисело мляко
1с.л.захар
щипка сол
1ч.л.хлебна сода или бакпулвер
1ч.ч.+1-2с.л. брашно
пудра захар,мед,сладко
Изварата,яйцата,сметаната,захарта и щипка сол се разбъркват с тел.Добавя се содата,разбърква се леко и се сипва 1ч.ч.брашно.Тестото се забърква с лъжица,да започне леко да се отделя от стените на съда.Ако има нужда се добавят още 1-2 лъжици брашно,но да остане много меко.
Тестото се изсипва на обилно набрашнен плот,разделя се на три части и от всяка се оформя фитил с дебелина3-4см.С тъпата страна на ножа(за да се смачкат и да заприличат на възглавнички) се нарязват бухтичките и се изпържват в по-голямо количество мазнина,на среден огън.При по-силен огън бързо прегарят,а вътре остават сурови.
Изваждат се на хартия или сито.Аз ги слагам в голяма мрежеста цедка,поставена в купа,за да се отдели излишната мазнина.
Преди сервиране се посипват с пудра захар или се поливат с мед,сладко или топинг.Тъй като имат минимално количество захар в тестото може да се хапват и със сирене.
Добър апетит!
Фантастични възглавнички, една насам за закусчица?
ОтговорИзтриванеЧудесни са! Имам пакетче извара и се чудех какво да го правя :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идейката!
Още една интересна рецепта за сладки с извара! Много добре изглеждат и ще се пробват!
ОтговорИзтриванеПриятен неделен ден!
Със сирене, със сладко, всякак ще ги хапна:) Ти само ги дай насам:)
ОтговорИзтриванеПо-лесно е да гребете с мокра лъжица всяка бухтичка. Така няма да пипате тестото.
ОтговорИзтриване