За някои обяд,за други закуска,но е супер бързо за приготвяне!И може да сложите към яйцата това,което ви харесва като вкус.Моите са в този състав:
1 порция
2 яйца
малко бекон
малко кашкавал
1 малко доматче
стръкче магданоз
2 чаши
2 парчета свежо фолио
Във всяка чаша се наливат по 2с.л.вода и отгоре се поставя фолиото,да се получи ямка.Капват се няколко капки олио или зехтин и се чуква по едно яйце във фолиото.Добавят се нарязаните на малки кубчета домат,бекон и кашкавал.Поръсва се с магданоз и се посолява.Краищата на фолиото се събират нагоре и се усукват.
Чашите се поставят заедно в микровълнова фурна и се пекат 2мин. на 80% мощност.Ако не обичате течен жълтък,печете ги 2 мин.и 30сек.
Фолиото лесно се разгъва и яйцата-пашот се прехвърлят в чиния.Ястието е готово!
Добър апетит!
Merhabalar, ne kadar güzel ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize,emeğinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Весе, много добра идея, страхотно изглеждат и със сигурност са вкусни! Но предпочитам макар по-бавно, на котлона или във фурната. Микровълновата е опасна, фолиото може би и то отдава отрови, когато се нагрее. То и съдовете са едни метални, други с някакви незнайни покрития, да не знае човек какво да прави. Ще се връщаме назад към природното и полезното май ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер, мила! :)
Аз не страдам от скруполи по отношение на МВ,така че предложението ти много ми харесва,даже съм изненадана,че яйцата стават по този начин без гърмежи,предполагам,че фолиото ги предпазва,а и плънката отгоре?
ОтговорИзтриванеВеси, това много ми хареса. Само ми кажи, какво ще рече 80% мощност? С една дума, да не е на най-силната мощност на МВ?
ОтговорИзтриванеВикаш, фолиото няма да ми се разтопи, така ли?
Не е на програма грил, защото аз нямам? Най-обикновена ми е МВ. Ще се получи, нали?
Гледам в описанието е посочено 1 яйце, после продуктите и завиваш фолиото?
Моята печка има настройка на мощност - от 0 до 100%,не знам как е при теб,Даре,но да - да не е на най-силното и на обикновена програма.
ОтговорИзтриванеКакто е описано - капваш олио,чукваш яйцето,слагаш каквото ти душа сака,завиваш и печеш!:)
На моята пише : Min. ; 250W, 440W, 600W, Max.
ОтговорИзтриванеЯвно ще е на 600W някъде.
Мерси, Веси.:)
Да,на 600Wл
ОтговорИзтриванеИ после да споделиш. :)
много ми харесва блога ви и конкретно тази рецепта, но имам един въпрос- не мислите ли, че това фолио е вредно, когато се обработва под такава висока температура.Рецептата е много ефектна и предполага се се получава вкусно, но фолиото ме притеснява :)
ОтговорИзтриванеАко се притесниявате от МВ и фолиото, просто ползвайте тази техника:
ОтговорИзтриванеhttp://yoli-www.blogspot.com/2012/09/blog-post.html
Предполагам, че идеята е взаимствана от тук.