Продукти:
1 малка глава червено цвекло
1 морков
1ч.л.мед
2-3с.л.прясно изцеден лимонов сок
2-3с.л.зехтин
сол
1с.л.сусам
магданоз
Червеното цвекло и моркова се настъргват.Магданозът се нарязва на ситно.Мед,лимонов сок,малко сол и зехтин се разбъркват и се подправя салатата.
Сусамът се насипва в суха тавичка и се запича за 15мин. в загрята на 120-130С фурна до съвсем леко златисто.След като изстине се поръсва върху салатата.
Добър апетит!
Добро подсещане за зимния сезон, когато кореноплодните са незаменими в салатките.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Тая салатка много я уважавам :) Не съм се сещала да сложа сусам и мед, но ще опитам и твоя начин :)
ОтговорИзтриване