Страници

вторник, 21 август 2012 г.

Печена бамя с домати

Продукти:
1кг бамя
3-4 домата
глава лук
няколко скилидки чесън
олио
сол
 
  В тавичка се налива олио и на дъното се изсипват нарязания лук и чесън.
  Бамята се почиства от дръжчиците,като се внимава да не се прерязва семенната кутийка и се измива.Бланшира се в кипяща,подсолена вода за 4-5мин.Отцежда се и се насипва в тавичката.
  Отделно се попарват доматите и се отстранява кожицата им.Нарязват се на тънки резени и се нареждат върху бамята.Ако има чери доматки,може да се наредят цели наоколо.Посолява се на вкус и се полива с тънка струйка олио.Ястието се пече на 200С до запичането на доматите.
  Вкусно е както топло,така и студено.Подходящо е за гарнитура към меса и колбаси или като самостоятелна лека вечеря.

1 коментар:

  1. Видях я тази рецепта на още едно място днес :)
    Честито!
    Изглежда много вкусно!!!

    ОтговорИзтриване