Страници

вторник, 26 юни 2012 г.

Кифлички със сирене


Продукти:
300мл прясно мляко(или 50:50 мляко и вода)
20г прясна мая
2ч.л.сол
1ч.л.мед
3-4с.л.олио
около 500г бяло брашно

за пълнежа:
200г сирене
1 яйце

още 1 яйце за намазване
сусам за поръсване
   За кифличките поверих замесването и втасването на тестото на хлебопекарната.
   По реда на зареждане на продуктите - в кошничката се налива млякото с разбърканата в него мая,солта,меда,олиото и отгоре се насипва пресятото брашно.Програма "тесто".
   Ако се меси на ръка в голяма купа се пресява брашното,добавя се млякото с разтворената мая,захарта,солта и олиото и се замесва меко,еластично тесто.Оставя се на топло,покрито с кърпа да удвои обема си.
   Готовото втасало тесто се разделя на две и се разточват два кръга с дебелина 0,5см.Нарязват се на 12 сектора(триъгълника).За пълнежа намачканото сирене се разбърква с яйцето.В основата на всеки триъгълник се поставя чаена лъжичка пълнеж и се завива кифличка.Нареждат се в намаслена и поръсена с брашно тава или върху пекарска хартия.По между им се оставя разстояние от 2-3см.
   Завитите кифлички се оставят за 20-30мин.да втасат,намазват се с разбито яйце,поръсват се със сусам и се изпичат в предварително загрята на 180С фурна.
   Чудесна закуска с чаша мляко,какао или с айрян!

11 коментара:

  1. Веси, много вкусно изглеждащи кифлички :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни са!!! Днес направих такива, като от същото тесто направих и кремвиршки.
    :) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Добре бе, пиле, ама защо не си написала захарта?

    ОтговорИзтриване
  4. :))) Грешка човешка.... :)
    Няма захар!

    ОтговорИзтриване
  5. Нали има мед :)
    Чудесни са, Веси!

    ОтговорИзтриване
  6. Кифличките станаха разкошни, благодаря за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесни кифлички!!! Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотни кифлички!!! Много горещо ги препоръчвам!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Станаха невероятни!!!

    ОтговорИзтриване