Понякога се случва и така - имате половинка кайма,а трябва да нахраните повечко хора.И тогава на помощ идват рецептите от старите тефтери,
от време оно ...,но пък кюфтенцата стават наистина чудесни на вкус!
Продукти:
500г кайма(смес)
2 по-едри картофа
3 стръка зелен лук
2 яйца
2-3с.л.галета
чубрица
черен пипер
кимион
сол
Картофите се сваряват цели,охлаждат се и се обелват.Настъргват се на ренде и се омесват с каймата,яйцата,подправките и наситнения лук.Галетата се добавя постепенно,да стане суха,пластична смес,която лесно се оформя.Оставя се да престои 1 час в хладилник.
И от тук има два варианта - печене или пържене.Моите са пържени,дори не се налага да ги овалвам в брашно,стават хубави стегнати кюфтенца с интересен вкус и .... доста на брой! :)))
интересно предложение
ОтговорИзтриванеправила съм кюфтета с картофи- "шарени кюфтета",но те са малко по-различни
със сигурност ще пробвам и твоят вариант
хубава вечер
Весе ,бях я забравила тази рецепта благодаря ти ,че ми я припомни много вкусни стават.
ОтговорИзтриванеТвоите са неустоими оххх..окапах се чак:))))
Веси ,много вкусни кюфтенца!Благодаря ,че ме подсети!
ОтговорИзтриванеТвоите изглеждат свежо и апетитно!
Поздрави и хубава нова седмица!
Ха, тази рецепта е чудна! Мерси, че я сподели. :)
ОтговорИзтриванеАз правя с кайма, брашно, вода и яйца икономични, ама тези ще са къде, къде по-вкусни.
Ще ги пробвам :)
Пробвахме ги, много се харесаха. Въобще доста от Вашите рецепти вече съм правила и всичко се харесва на домашните - което е мн.важно за една домакиня. Отново благодаря, въпреки че вече това се изтърка от толкова повтаряне :)
ОтговорИзтриване