Страници

четвъртък, 1 септември 2011 г.

Плодов сладкиш "5 минути" и много,много награди

    5 минутки - само толкова е необходимо от отмерването на продуктите до поставянето на сладкиша във  фурната.Продуктите са достъпни и винаги в наличност,а пълнежа може да е най-различен - според сезона и вкуса.Любим ми е този с ябълки,орехи и канела.А като престои една нощ ... става още по-вкусен,ароматен и ... свършва много бързо :))
    Това е снощния сладкиш,даже не съм го поръсила с пудра захар,отгоре се е образувала коричка,наподобяваща вкуса на целувките,а самия сладкиш е мек и нежен.И това без много усилия!
Необходими продукти:
3 големи яйца(4 ако са по-малки)
1 ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
лъжичка масло за намазване на формата за печене
пудра захар за поръсване

Варианти за пълнеж(около 600гр.плод):
1.ябълки,орехи и канела
2.вишни и захар
3.праскови с кардамон
4.сливи и бадеми
5.банани и шоколад
    Ябълките се обелват,почистват се от семенната част и се нарязват на филийки или кубчета.Дъното на кръгла форма за печене(с диаметър 24см) се намазва с маслото и плодовете се разпределят равномерно.Поръсват се орехите и канелата.

    С тел се разбъркват яйцата и захарта - това е удивителното в тази рецепта - не е необходимо продължително разбиване с миксер или отделяне на жълтъци и белтъци,просто раз-два-три и готово.
Добавя се брашното,бакпулвера и ванилията.Размесва се с няколко движения и сместа се излива върху ябълките.Тестото се получава малко като количество и не покрива изцяло пълнежа,но впоследствие при печенето бухва и обгръща плода.
  Запича се в загрята на 170С фурна,като се пробва с клечка за зъби,не се пресушава,нека остане леко влажен.Още горещ се посипва с пудра захар.След леко охлаждане сладкиша е готов за сервиране.

    А сега да се похваля и да благодаря за новите си награди! 
От Здравчето с вкусния и полезен блог Черпак с мерак:

Награда от Горски мъх !




Награда от Еликсир!



Награда от Мариета!

Ако още не сте надниквали в блоговете на тези момичета,направете го по-скоро!Ще намерите за всекиго по нещо интересно - много вкусотии,интересни рецепти,красиви снимки и завладяващи разкази и пътеписи!
Благодаря ви,момичета,за споделените награди,за вниманието към мен и моя скромен блог,за топлото отношение и милите думи!
Благодаря!

13 коментара:

  1. Сладкишчето е просто чудесно, изглежда толкова пухкаво, че чак се замислих какви плодове имам. Рецептата много ми допадна задължително ще пробвам. Честито за наградите.
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. ВЕСИ ,честити награди!Напълно заслужени са миличка.
    Рецептата ти е от моите любими ,бърза ,и лесна...:)
    ПОЗДРАВИ НАЙ СЪРДЕЧНИ!

    ОтговорИзтриване
  3. Както винаги, рецептата ме грабна:-)
    Честито за наградите:-)
    Пожелавам ти страхотен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Честити награди, Веси!
    Обожавам сладкиши с ябълки и орехи, но и другите предложения за пълнеж ще ми допаднат, още повече, че десертът наистина е много бърз.

    Хубава вечер :)

    ОтговорИзтриване
  5. Рецептата както винаги е великолепна, особено с любимата ми комбинация, ябълки и орехи.
    Честити ти награди!
    ... и честита награда от GoodFood!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Весенце,много харесвам тази комбинация от вкусове и аромати!
    Сладкиша е разкошен!
    Честити приятелски награди!

    Хубави почивни дни ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  7. Честити награди!
    Много лесен и практичен сладкиш, ще го имам в предвид.
    Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Много ми хареса сладкиша!Ще го пробвам,но как да направя пълнежа с банани и шоколад



    ОтговорИзтриване
  9. Ето рецептата на същия сладкиш, но с банани и шоколад: http://sladkoisoleno.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

    ОтговорИзтриване
  10. много хубави рецепти

    ОтговорИзтриване
  11. еее страхотен и аз го правя честичко поздрави за което :) )))

    ОтговорИзтриване
  12. еее страхотен и аз го правя честичко поздрави за което :) )))

    ОтговорИзтриване