Страници

неделя, 7 август 2011 г.

ТОПЧЕТА ОТ ТИКВИЧКИ С МЛЕЧЕН СОС

   2 малки млади тиквички се настъргват,посоляват и се оставят за поне 30 мин.,след което се изстискват много добре от сока.Накисва се една филийка сух хляб,изстисква се.Замесва се с тиквичките едно яйце,хляба,бучка сирене,нарязан магданоз,пресован чесън,млян черен пипер.И накрая се ръси галета,докато сместа стане подходяща за оформяне на меки топчета.
Загрява се олио(фритюрник),с мокри ръце се оформят топчета с големината на орех и се пържат на среден огън.Изваждат се на хартия да се отцедят,макар че не поемат много мазнина.
Млечно-чесновия сос всеки знае как се приготвя - чесънче,кисело мляко,малко от препърженото олио,сол,копър,който обича.
Да ви е сладко!

1 коментар: