Страници

събота, 21 май 2011 г.

АГНЕШКО ДРОБЕНЕ

   Тази вкусна чорбичка се приготвя за Великден и Гергьовден!











Необходими продукти:
1 агнешки комплект(добре е да има в него и чревца)
1 връзка зелен лук
2 шепи спанак,лапад или коприва
1/2ч.ч. ориз
бучка краве масло
олио
2яйца
1ч.ч.кисело мляко
връзка магданоз
ако има пресен девисил,ако няма -сушен
черен пипер
сол
   Агнешките дреболии се измиват много добре и се слагат да се варят.Чревцата се слагат в отделна тенджера,като заврат се излива водата,изплакват се и тогава се добавят при останалите дреболии.Отпенва се като заври и се добавят една цяла глава зрял лук(без да се белят външните люспи) и няколко зърна черен пипер.Варят се до готовност.Изваждат се и се нарязват на дребно,а бульона се прецежда.Поставя се отново да ври,като се сипва и ориза. В тиган се сгорещява маслото и 2-3с.л.олио и се задушават наситнения зелен лук и спанака.Добавят се в чорбата,добавят се дреболиите,посолява се на вкус и къкри,докато набъбне ориза. Накрая се застройва с разбитите яйца и млякото и се добавят ситно накълцаните зелении.

Няма коментари:

Публикуване на коментар