Продукти:
1 оп. фини точени кори(350г)
250г орехи
150г чаени бисквити
100г краве масло
за сиропа:
2ч.ч. захар
2ч.ч. вода
сокът и кората от един лимон
Корите се разстилат на плота. Орехите и бисквитите се смилат в блендер. Маслото се разтопява.
Една кора се намазва леко с масло. Отгоре се поставя втора кора и също се намазва леко. В единия край на корите се поставят 2-3с.л. от ореховата смес и се навива стегнато руло, като краищата се прегъват навътре да не се пилее плънката. Рулата се нареждат в подмазана тавичка. Нарязват се през 7-8см.
Баклавичките се пекат на 180С до тъмно-златисто оцветяване.
През това време се сварява сиропът - водата, захарта и ивички лимонова кора се кипват и се вари 10-12мин. Добавя се изцеденият лимонов сок. Изпечената баклава се залива с горещ сироп. Оставя се да изстине и да се напои добре. Ако престои една нощ става още по-вкусна.
Да ви е сладичко!
При теб пак е вкусно и уютно! Страхотни са тези баклавички, Весе! Обезателно ще ги опитам! Поздрави сърдечни!
ОтговорИзтриване